16/03/2017

Amanides, les creacions més fresques i divertides

Per: Cullera de Boix

La primavera ja és aquí! I una bona manera de celebrar la seva arribada és amb una bona amanida, i et proposem algunes idees per fer-ne amb arròs, un ingredient amb el qual descobriràs que es pot ser molt creatiu i original quan es tracta d’amanides.

Les amanides són un gran invent; un plat fresc que admet una infinita combinació d’ingredients i són una barreja de sabors que fan que els àpats no siguin monòtons. A més, ens permeten aprofitar algunes sobres d’àpats o les quatre coses que ens interessa acabar de la nevera.

Als restaurants Cullera de Boix també arriba la primavera als menús diaris, i hi trobaràs amanides de tot tipus, també d’arròs!

Sovint quan pensem en amanida, imaginem la típica de fulles verdes i altres vegetals, però n’hi ha de molts tipus i la base pot ser de pasta, quinoa, llegums, arròs… servits en fred admeten la mescla d’ingredients que més us vingui de gust.

Per a fer amanides amb base d’arròs, no tots els arrossos són igual de vàlids. L’arròs de gra curt, un cop cuit, queda tou i una mica enganxós i no és el més recomanat per a les amanides. En canvi, el de gra llarg, un cop cuit, no s’enganxa.

Coneixeu l’arròs basmati? és d’origen hindú, de gra llarg, molt olorós i amb gust de nous, ideal per cuinar en forma d’amanida. Us aconsellem que el tasteu barrejat amb cigrons cuits i daus de formatge feta.

Si decidiu fer amanida d’arròs a l’hora de sopar, trieu un arròs integral que és depuratiu i fàcil de pair. La carxofa, també depurativa,  hi combinarà molt bé. Després de bullir-la i afegir-la a l’amanida, podeu prendre el caldo que en sobri. Una altra idea és que el tasteu amb unes rodanxes d’alvocat i una mica de tahina. Queda ben bo!

Per reservar taula als restaurants Cullera de Boix, on trobaràs els millors arrossos de Barcelona, pots fer-ho aquí o trucant.

¿Quieres recibir nuestras últimas recetas?

Subscriu-te al nostre newsletter i coneixeràs
les promocions, menús i l'última hora
de Cullera de Boix!