22/03/2017

La primavera arriba a Cullera de Boix

Per: Cullera de Boix

Ja ha arribat la primavera! I als restaurants de paella Cullera de Boix entren a la cuina els productes més típics d’aquesta època per elaborar plats frescos, però sense oblidar que la primavera és temps de canvis i el fred pot treure el cap en qualsevol moment.

Controlar els productes de temporada és una de les nostres màximes, i l’apliquem sempre, sobretot quan arriba una nova estació. Cada nova època de l’any ve acompanyada de nous productes, que es poden utilitzar per crear nous plats i elaborar un menú variat, cada dia, que permeti seguir una dieta equilibrada.

A la primavera, un temps en què ja ve de gust sortir al carrer i començar a gaudir del bon temps, és especialment interessant l’ús que es fa dels productes per aconseguir entrants més frescos, com amanides o saltats de verdures, acompanyats de salses menys denses. Tot i així, la primavera és una època de canvis sobtats i de constipats, de manera que sempre és bo combinar el primer amb un segon plat que sigui més temperat, com xai al forn, un bon plat d’arròs amb verdures o carn, o un suquet de peix, per exemple.

Els menús diaris dels restaurants Cullera de Boix, a més d’incloure sempre un plat d’arròs, inclouen plats elaborats amb productes de l’època, sempre variats.

Els productes més típics

Entre març i juny hi ha tot tipus de productes de temporada. En primer lloc, cal destacar un producte de casa, com és la carxofa del Prat, que encara està disponible als mercats, que destaca per ser gustosa i suau, i que compta amb una indicació geogràfica protegida. Encara que aquesta hortalissa és més típica de l’hivern, encara es pot aprofitar per moltes creacions: combinada amb arrossos o al forn, entre altres possibilitats.

Al receptari de Cullera de Boix trobaràs diverses elaboracions per aprofitar aquests productes primaverals, que t’ajudaran a gaudir de la cuina de temporada.

Per altra banda, comencen a sortir els primers espàrrecs, ideals per als saltats, i les cebes tendres, que són perfectes per a les amanides, així com l’alvocat. També cal destacar les fruites, com les primeres cireres, que arribaran cap al maig, o els albercocs i les maduixes, que són sempre una bona manera d’acabar un àpat.

Per gaudir dels menús de Cullera de Boix pots reservar taula aquí, o trucar-nos.

¿Quieres recibir nuestras últimas recetas?

Subscriu-te al nostre newsletter i coneixeràs
les promocions, menús i l'última hora
de Cullera de Boix!