19/10/2016

Quins són els millors bolets per fer un arròs?

Per: Cullera de Boix

Hi ha restaurants de paella a Barcelona, com Cullera de Boix, que ofereixen una selecció de bolets per cada arròs. Cada varietat de bolet té un sabor especial que cal tenir en compte a l’hora de barrejar-los amb altres productes, ja que poden alterar el sabor i el color de la paella.

Tan bon punt cau la primera gota de pluja, els amants dels bolets comencen a preparar els cistells i les rutes, ja que saben que al cap de dues o tres setmanes, a tot estirar, els apreciats bolets sortiran sota els boscos, en especial si són pinedes.

Si us agrada aventurar-vos al bosc, seguiu les recomanacions per seleccionar correctament els productes. I si opteu per adquirir-los al mercat, comenceu a escalfar motors per utilitzar-los de manera immediata en els arrossos de tardor.

Cal tenir en compte que cada varietat de bolet dóna un sabor i una textura diferent. Els rovellons aportaran un sabor intens i un color fosc a l’arròs, en canvi, els pinetells, tot i que són de gust intens, no modificaran gaire el color de la paella. Tots dos són ideals per combinar-los amb verdures de temporada i miques de carn.

Rossinyols, ous de reig i trompetes de la mort per als arrossos de tardor

Si opteu per bolets de textures suaus i colors clars, com cama-secs, moixernons, ceps, ous de reig, gírgoles o rossinyols, us quedarà un arròs més clar i amb gust, però sense ser massa fort. És a dir, que té fàcil combinació amb carn o peix. Amb aquest tipus d’arrossos, que poden ser d’estil caldós, els bolets us transportaran al bell mig de la pineda i gaudireu dels millors sabors de la tardor.

Destaquen les paelles i els arrossos de bolets del restaurant Cullera de Boix, ubicats al centre de Barcelona, i amb més de 15 anys d’experiència.

I encara una darrera recomanació, en aquest cas, per part del xef dels restaurants Cullera de Boix de Barcelona, Xavier Matarrodona. Si opteu per exemple per fer un risotto, sempre és una bona opció triar les tan apreciades trompetes de la mort. Un bolet fosc, suau, exquisit i que no taca l’arròs.

Per acabar, recordeu que la millor manera de netejar els bolets no és amb aigua, sinó amb un drap de cotó i un pinzell suau. I un truc: és una bona idea reservar una part dels bolets per tirar cap al final de la cocció de la paella, com a colofó i per acabar de donar el darrer toc de sabor.

Reserva aquí per fer una paella amb els amics o la família a Cullera de Boix.

¿Quieres recibir nuestras últimas recetas?

Subscriu-te al nostre newsletter i coneixeràs
les promocions, menús i l'última hora
de Cullera de Boix!