24/02/2017

Pa tradicional i ecològic: la clau de Forn Boix

Per: Judit Bancells

El proveïdor de pa dels restaurants de paella Cullera de Boix és un forn tradicional, situat al bell mig de Barcelona des del 1920, que cuida amb detall tots els seus productes.

L’avi de l’Anna, l’actual propietària del Forn Boix, va fer un viatge de Lleida a Barcelona per dedicar-se a l’ofici de forner. Una professió que va realitzar amb la vocació d’elaborar un pa de màxima qualitat i amb ganes d’importar la cultura alemanya del pa.

Des del mateix any 1920, quan es va obrir el forn que ara hi ha al carrer Xuclà, número 23, de Barcelona, les farines amb què es treballava eren importades d’Alemanya i, és clar, ecològiques, ja que en aquell moment poca intervenció existia de pesticides o altres conservants en el mateix blat. I això es manté fins a l’actualitat. Treballen amb farines naturals i de llarga fermentació que atorguen al pa un gust 100% natural, les propietats del qual es mantenen durant més temps.

Pots tastar el pa de Forn Boix a qualsevol dels tres restaurants Cullera de Boix, convertint-lo en el millor acompanyament dels nostres plats

De fet, l’Anna té clar que en tot moment treballaran amb el millor, perquè tal com explica, “no volem rebaixar implicant-hi una rebaixa de la qualitat, que per a nosaltres és el primer”.

Els nous temps

En els darrers anys, però, l’ofici s’ha hagut de modernitzar i adaptar-se als interessos, gustos i necessitats dels consumidors. Per això, a Forn Boix, des de ja fa un temps, treballen amb farina de fajol i altres cereals, com el sègol, per elaborar tot tipus de productes.

Justament en els productes és on també han introduït novetats, ja que a més del pa, als seus forns s’hi poden trobar galetes, entrepans especials elaborats amb el seu pa, brioixos, coques, magdalenes i tot tipus de pastes. Fins i tot s’hi poden trobar bagels! A més a més, algunes de les pastes es fan amb farina d’espelta o altres farines especials, i elaboren productes diferents i per a tots els gustos. També compten amb un obrador blanc, on es fan tots els productes sense gluten.

 

 

Aprendre menjant

Per altra banda, també fomenten l’educació alimentària de grans i petits, pel que fa al món del pa i les pastes: al forn del carrer Hospital duen a terme activitats com els Contacontes, en què els nens fan galetes ells mateixos mentre escolten contes, o com la dels Berenars, on els més petits poden gaudir d’un berenar com els d’abans, pa amb una rajola de xocolata i pa amb gotes de xocolata al seu interior.

Tota una experiència per als sentits.

Si vols venir a Cullera de Boix a gaudir del pa tradicional de Forn Boix, reserva ara.

¿Quieres recibir nuestras últimas recetas?

Subscriu-te al nostre newsletter i coneixeràs
les promocions, menús i l'última hora
de Cullera de Boix!