Les receptes de Cullera de Boix

Morro de bacallà

Nivell de dificultat: baixa

Persones: 4

Temps de preparació: 25'


Ingredients

  • 4 talls de 220 g de morro de bacallà dessalat
  • 4 tomàquets confitats a quarts
  • 100 g d’olivada
  • 50 ml d’oli d’alfàbrega
  • 500 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 3 fulles d’alfàbrega fregida
Share Share Share Share Share Share

Preparació

Poseu una paella al foc amb un dit d’oli i, quan sigui calent, fregiu-hi les fulles d’alfàbrega. Reserveu-les en un paper absorbent.
Peleu els tomàquets i talleu-los en quatre parts. Traieu-los les granes i poseu-los a confitar, coberts d’oli, a temperatura suau.
Marqueu el bacallà a la planxa amb la part blanca mirant cap avall, fins que deixi anar la gelatina i formi una crosta. Gireu-lo i marqueu-lo per l’altra cara.
Amb un pinzell, pinteu el plat en diagonal amb l’olivada. 5 Poseu el tomàquet confitat al centre del plat. A sobre, poseu-hi el bacallà i, al voltant, un rajolí d’oli d’alfàbrega.
Afegiu-hi l’alfàbrega fregida per sobre.


Un bacallà aromàtic

Xavier Matarrodona prepara un morro de bacallà acompanyat d’olivada i aromatitzat amb alfàbrega.

Un dels peixos més presents als receptaris tradicionals de Catalunya és el bacallà, que preparem de mil i una maneres. El xef dels restaurants Cullera de Boix, Xavier Matarrodona, proposa una recepta de morro de bacallà —la part més melosa del peix— que anirà d’allò més bé per alleugerir l’estómac després de copiosos àpats. L’acompanya amb tomàquet, olivada i el toc aromàtic de l’alfàbrega, que no només li dóna un gust boníssim, sinó que també li aporta frescor i per encara la setmana amb energia.

¿Quieres recibir nuestras últimas recetas?

Subscriu-te al nostre newsletter i coneixeràs
les promocions, menús i l'última hora
de Cullera de Boix!