06/09/2016

La millor paella de Barcelona té els seus secrets
La paella de marisc del restaurant Cullera de Boix ubicat al centre e Barcelona.
La paella de marisc del restaurant Cullera de Boix ubicat al centre e Barcelona.

Per: Cullera de Boix

No sempre és fàcil saber trobar un restaurant que ofereixi un arròs prop de la Rambla de Barcelona de qualitat i a un preu raonable. Una de les opcions ideals és la del restaurant d’arrossos de Barcelona Cullera de Boix, amb prop de dues dècades oferint paelles.

Més d’un autòcton deu haver mirat amb compassió els turistes que mengen paelles prefabricades a la tarda-vespre al centre de Barcelona. I és que quan passa, el primer que pensem és que recordarem el nom del restaurant per saber que no hi hem d’anar mai.

Malgrat que potser és fàcil fer caure els turistes, el cert és que més d’un resident local també en deu haver sortit escaldat, de demanar una paella en un restaurant de Barcelona. Es diu que els millors arrossos són a la Barceloneta, però al món global on vivim no és estrany que s’hagin escampat per tot el centre de Barcelona.

Què s’ha de tenir en compte per saber si la paella és bona?

Primer, veure si els clients del local són només turistes. Sí, és important que també s’hi vegi alguna persona del país, ja que en una cultura de bars i restaurants com la nostra, en alguna banda han de dinar o sopar els barcelonins i barcelonines.

Destaquen les paelles i els arrossos del restaurant Cullera de Boix, ubicats al centre de Barcelona, i amb més de 15 anys d’experiència.

En segon lloc, la carta. Val més una carta ajustada que una amb mil plats, que l’únic que indica és que de producte fresc i de la terra, res de res. El tercer punt també és cabdal: quina paella escollim? Si fóssiu a València, en triaríeu una de carn i verdures. A Barcelona, la més sol·licitada és la de marisc.

Arriba el moment clau. Quan ens la porten (almenys ha de tardar 20 minuts, que és el temps que cal per coure l’arròs, si no, malpensa!) cal olorar i degustar la qualitat dels productes. En les bones pizzes el secret és la massa, i en el cas dels arrossos, el secret és el fumet, l’arròs i els productes frescos. No en tingueu cap dubte: ho notareu!

Menjar un arròs a la Rambla… mai per sopar!

Els arrossos són per dinar, no per sopar en horari peninsular. Ara bé, a la gran majoria dels països europeus es pica alguna cosa lleugera al matí-migdia i l’àpat principal es fa a la nostra tarda-vespre.

Per tant, tenen justificació: no ens hem d’escandalitzar si veiem un turista degustant una paella en plena Rambla de Barcelona entre les sis i les set de la tarda. Ens indicarà, això sí, que és un lloc de turistes.

Reserva aquí per fer una paella amb els amics o la família a Cullera de Boix.

¿Quieres recibir nuestras últimas recetas?

Subscriu-te al nostre newsletter i coneixeràs
les promocions, menús i l'última hora
de Cullera de Boix!