21/12/2016

A Cullera de Boix el Nadal se celebra amb els millors arrossos de Barcelona. I a la resta del món?

Per: Cullera de Boix

La filosofia dels restaurants de Cullera de Boix és oferir el millor arròs i la millor paella de Barcelona, però per Nadal també es tenen presents les tradicions més arrelades del nostre territori i s’observa també què es fa a la resta del món.

A Catalunya, estem acostumats a gaudir d’una bona escudella amb carn d’olla, els canelons el dia de Sant Esteve i no poden faltar els torrons i les neules. A Cullera de Boix, per això, també compten amb els menús de paella o amb algun plat elaborat amb arròs: hi trobareu des d’arròs negre fins a risottos, elaborats amb un producte artesà i de qualitat.

A Europa

Conèixer les tradicions culinàries de diferents racons del món pot ajudar a afegir nous elements a les nostres taules en aquesta època tan especial. Als territoris anglosaxons, principalment al Regne Unit, un dels plats més tradicionals és el Christmas pudding: cada membre de la família ha d’amassar-lo per demanar un desig i, en alguns casos, s’hi amaguen joies o diners, i el qui els troba en menjar-lo es creu que tindrà sort, cosa que recorda al nostre tortell de Reis

Per Nadal els restaurants Cullera de Boix mantenen la seva essència i serveixen el millor arròs a la Rambla de Barcelona, però també introdueixen els plats més tradicionals. Tenint en compte el que es fa arreu del món.

A França la tradició marca cuinar un pollastre rostit, però el més destacable són les seves postres, que a Catalunya comencen a introduir-se: el tronc de Nadal. Un pastís en forma de tronc i decorat com a tal, molt dolç i molt ben treballat. En països com Itàlia les tradicions són diverses, ja que d’un lloc a l’altre poden variar moltes coses, però una tradició generalitzada és el caldo amb cappelletti farcits, albergínies a la parmigiana i per postres, un bon panettone, que és un element que també ha arribat a casa nostra. Finalment, a Grècia se celebra amb un gran àpat a base de carn de porc cuinada amb api acompanyat de pa de Nadal, que té forma de corona.

 

Més lluny

En altres llocs, com l’Argentina, és imprescindible un bon asado amb carn de la millor qualitat, broquetes a la graella i botifarrons dolços. A Sudàfrica hi destaca el seu acompanyament d’arròs groc amb panses, i a Mèxic ho celebren amb creps, panotxes i el pozole, un caldo dens de verdures i carn.

El pozole mexicà, en una de les seves variacions

El pozole mexicà, en una de les seves variacions

Cada lloc té les seves tradicions culinàries durant aquestes festes de Nadal, però si hi ha una cosa que no canvia enlloc és el fet que s’han de gaudir acompanyats, i que els àpats han de servir per reunir família i amics al voltant de la cuina i de la taula.

Si vols gaudir d’un àpat tradicional però amb un toc especial, els menús de Nadal de Cullera de Boix són la millor opció. Recomanem trucar per reservar.

¿Quieres recibir nuestras últimas recetas?

Subscriu-te al nostre newsletter i coneixeràs
les promocions, menús i l'última hora
de Cullera de Boix!